Poprzedni temat «» Następny temat
Co z tym trądzikiem???
Autor Wiadomość
pomocy
Gość
Wysłany: 2009-08-03, 16:04   Co z tym trądzikiem???

Cześć. jesetm na takim forum pierwszy raz i mam pewne pytania dotyczace choroby skóry zwanej tradzikem. Obecnie mam 15 lat, moja walka z tradzikem zaczeła sie w wieku 7 lat, chodziłam do dermatologa, brałam leki, używałam tez tych roznych zelów, maści i nic.... nic nie pomogało. wkoncu lekarz zaproponował mi badania hormonale, ze moze cos z tym jest nie tak, wyszło w sumie nawet dobrze ale lekarz mowi ze troszke za wysoki mam androstendion, lecz aby brac leki hormonalne to jestem za mloda. ja juz nie wiem co robić??? pozniej poszedł pomysł ze to moze od tarczycy ale nie mam tarczycy, wiec od czego??? i tak znow sie meczyłam tymi wszystkimi lekami, masciam...itd. gdy wrocilam z wakacjii moja twarz wygladala strasznie, nie chciałam nigdzie wychodzic z nikim sie spotykac, nawet rozmawiac przez telefon, wpadlam w depresje, nie chciałam pojcs 1 wrzesnia do szkoly zalamalam sie. jednak musialam pojsc, bedac w szkole myslalam tylko jak szybko wrocic do domu, caly czas glowa w dol i z nikim nie chcialam nawet wszkole gadac, wszyscy sie ode mnie odsuneli wtedy...nawet rodzice nie mogli na mnie patrzec teraz tez mam ten problem mimo ze tego tradziku jest mniej niz w wakacje, ale nadal jest i bardzo sie zle z tym czuje, ja juz mam dosc tylko kasy wyrzuconej w bloto za leki i nic... cale 8 lat sie mecze i juz mam dosc, nie wiem co robic pomózcie, z jakiej przyczyny ja to mam bo nie wiem lekarze tez nie wiedza. moze was zanudzilam ale musialam to wszystko opowiedziec...prosze o pomoc i liczne odpowiedzi

medik
Gość
Wysłany: 2009-08-03, 16:05   

witam serdecznie
Na trądzik znam dwa sposoby-oba sprawdziłam osobiście-jeden tradycyjny,drugi naturalny.
1.Pomaga lek dwufazowy płyn w sztyfcie i maść-ACNEMYCINUM.To antybiotyk.
2.Maseczka:niewielka ilość mleka zimnego i drożdże w kostce-taka ilość,by po rozmieszaniu uzyskać konsystencję maseczki,która nie powinna spływać z twarzy.Ona zastyga-po zastygnięciu zmyś letnią wodą.Maseczka baaaaaaardzo wysusza i dlatego nalezy twarz pokremować kremem do cery trądzikowej ale najwcześniej po godzinie od zmycia maseczki!!!Nie stosować częściej niż 2-3razy w tyg.!!!!!!!!!
powodzenia
p's na mnie podziałało

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach