Poprzedni temat «» Następny temat
Kolka
Autor Wiadomość
GelO

Wysłany: |31 Lip 2009|, 2009 18:07   Kolka

Gdy urodziłam, nic nie wsazywało na to, że moja córeczka będzie miała kolki. Ale kto mógł wiedzieć. Uważałam na to co jem, ponieważ karmiłam piersią, dodatkowo dokarmiałam mlekiem modyfikowanym, które kilka razy zmieniałam, i nic nie pomagało. Zuzia płakała także po zakończeniu przeze mnie karmienia piersią, co nastąpiło po skończeniu przez nią czwartego miesiąca. Teraz Zuza ma 7 miesięcy i już jej nie męczą "brzuszkowe problemy", ale zastanawiam się, czy mogłam zrobić coś jeszcze, aby uniknąć kolek?

Pozdrawiam wszystkich uczestników forum!

dziubek
Gość
Wysłany: |1 Sie 2009|, 2009 15:19   

owszem Natalio wiele czynników może powodować u dzieci kolki.M.in.stres mamy i niewłaściwe postępowanie w czasie i po karmieniu.Przede wszystkim mama i dziecko powinni mieć zapewniony komfort psychiczny tzn.zero stresów i jak najwięcej odpoczynku.Przed karmieniem spokój ma znaczący wpływ na cały procer karmienia-począwszy od wzmożonej laktacji,ułatwiającej dziecku ssanie(dzięki czemu dziecko nie denerwuje się i nie je łapczywie) aż po noszenie dziecka-układanie na ramieniu po posiłku.Istotne jest odbicie dziecka.Tu zdania specjalistów są podzielone.Jedni uważają,że czynności te należy wykonywać do 3-go miesiąca a inni do 6-go.Tu akurat przedobrzyć się nie da...

anias
Gość
Wysłany: |1 Sie 2009|, 2009 15:20   

Witam,
Ze względu na to, że mojej siostry córcia ma często kolki jelitowe to i ja zainteresowałam sie tym tematem. Poszukałam troche w necie i znalazłam na pewnej stronce krótki artykuł o kolkach jelitowych u niemowląt. Jest tam o przyczynach i leczeniu. Polecam Kolka jelitowa u niemowląt | Ochoroba.pl pozdrawiam i mam nadzieję, że Twojej córci już przeszło bądź szybko przejda problemy kolkowe

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach