Poprzedni temat «» Następny temat
usuwanie blizn
Autor Wiadomość
matrika
Gość
Wysłany: |3 Sie 2009|, 2009 11:07   usuwanie blizn

witam, mam 18 lat i 4 lata temu przeszlam pierwsza operacje kregoslupa. jestem juz po dwoch lecz czeka mnie jeszcze jedna. mam okropna blizne na plecach i to jest moj wielki kompleks. zdaniem innych nie jest ona duza ale ja osobiscie bardzo jej sie wstydze. chcialabym nosic stroj kapielowy i nie krepowac sie ze inni patrza na mnie oceniajacym wzrokiem. zastanawiam sie czy moglabym usunac blizne zabiegiem laserowym.

lakua198
Gość
Wysłany: |3 Sie 2009|, 2009 11:08   

witam
mam znajomą która miała blizny po cesarskim cięciu i lampa zepter'a bardzo jej pomogła.
Warto poszukać w google'u coś więcej na ten temat.
Odpowiedź z Cytatem

ulik
Gość
Wysłany: |10 Mar 2010|, 2010 11:16   blizny

Nie ma innego sposobu niż operacja. Kliniki najlepiej poszukać w miejscu zamieszkania, albo w Warszawie w klinice w której pracuje u dr. Sankowski, uczestnik programu Chcę być piękna, tam będziesz miała pewność, że wszystko się uda.

alaluna

Wysłany: |11 Mar 2010|, 2010 18:29   

Ja myślę że przede wszystkim konsultacja u dobrego chirurga plastyka, bo blizny mogą być różne i w zależności od tego lekarz dobierze odpowiednie zabiegi, albo zaleci tylko stosowną fizjoterapię jeśli to świeża sprawa.

respondtoyourself
Gość
Wysłany: |9 Cze 2010|, 2010 20:41   blizny ,usuwanie uch. Fraxel czy mosaic?

Chciałabym opowiedzieć wam o mojej bliźnie. Rożni się ona od kryterii rozróżniania blizn. Blizna prawidłowa jest cienka i jaśniejsza od nieuszkodzonej skóry , bliznowce są wypukłe , czerwone itp. Moja pamiątka wygląda inaczej. Znajduje się pod prawym okiem i praktycznie nie rzuca się zbytnio w oczy. Jest to niewielkie pasmo kreseczek , w tym dwie szersze , które wyglądają tak , jakby podczas gojenia , nie wystarczyło kolagenu itp. na zregenerowanie się skóry. Z daleka wygląda jak blady siniak. Znajomi mówią ,że jej wcale nie zauważają i ,że nie rzuca się w oczy. Faktycznie nie jest specjalnie widoczna , ale jednak na mojej nieskazitelnej cerze widać w tym miejscu właśnie takie odbarwienie z daleka ,a kreseczki z bliska. Był czas kiedy sama jej nie zauważałam ,ale w końcu zaczęłam się nią przejmować , wtedy kiedy na przykład myłam twarz żelem ,a ona wtedy robiła się czerwona . W świetle dziennym ( słonecznym ) można powiedzieć ,że praktycznie tej blizny nie ma. W ciemnym natomiast widać właśnie ten bladziutki siniak ,że tak powiem . Nie jest ona wypukła , z bliska wygląda po prostu jakby miała się zagoić , jakby te kreseczki miały się zrosnąć . Pamiątka ta powstała dokładnie 24.07.2007 r. ze spotkaniem mojej prawej strony twarzy z asfaltem. Miałam szyty łuk brwiowy , cała zdartą prawą stronę twarzy , nosiłam kołnierz usztywniający na szyję , moja twarz była zdeformowana z powodu opuchnięcia CAŁEJ prawej strony i CAŁEGO prawego oka. Można powiedzieć ,że nie miałam twarzy. Kiedy opuchlizna zaczęła schodzić ,zaczęłam wyglądać znowu jak człowiek . Moja gałka oczna była żółta i czerwona , ponieważ przez dwa miesiące nie mogłam otworzyć oka , ale z biegiem czasu wróciło wszystko do normy. Obdarcie z twarzy zeszło , tylko właśnie pod prawym okiem wciąż był strup i właśnie tam mam moją pamiątkę. Smarowałam bliznę contractubexem ( żadnych efektów ) , dermatixem ( żadnych efektów) , cepanem , czyli najtańszym z maści uzyskałam pewną poprawę. Również byłam na mikrodermabrazji ( żadnych efektów) i na laserze ,który nie był przeznaczony do leczenia blizn tego typu ( bez żadnych efektów). Byłam zła i zrobiłam coś co może wydawać się głupie , bo zaczęłam ścierać moją pamiątkę leciutko pilniczkiem ( wiem ,że jest to zabronione ,ale z tej złości ...) i co , nie wiem jak to się stało ,ale pewna część blizenki ZAGOIŁA się !!! I to kolejny dowód ,że moja blizna nie należy do żadnych z poszczególnych rodzajów blizn. Zrobił się strupek , strupek odpadł i powstała normalna ,zdrowa skóra !! Ale obawiałam się ścierać dalszą część blizny , ponieważ bałam się ,że teraz nie będzie to takie piękne i ,że coś schrzanię . Teraz przyczyniam się do zabiegu fraxelem lub mosaiciem ( nie wiem co uznać bardziej za skuteczne , ponieważ oba mają swoje zalety ) , więc wybiorę się do specjalisty , który mam nadzieję powie mi ,który laser jest bardziej skuteczny.

Pozdrawiam i czekam na wasze opinie i doświadczenia na temat laserów.

respondtoyourself
Gość
Wysłany: |9 Cze 2010|, 2010 20:42   blizny , usuwanie ich . Fraxel czy mosaic?

Podaje mój e-mail
got2bfree@o2.pl
Czekam na pomoc. :)

artur
Gość
Wysłany: |9 Cze 2010|, 2010 22:36   

z czasem każda blizna jaśnieje, używając maście można je w wielu przypadkach prawie zniwelować.

czas gojenia się blizn to nawet kilka lat niestety, a dawno ona powstała?

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach