Poprzedni temat «» Następny temat
Ospa wietrzna- Może kotś mi odpowie/pomoże...
Autor Wiadomość
normalny
Gość
Wysłany: 2009-08-03, 19:46   Ospa wietrzna- Może kotś mi odpowie/pomoże...

Witam,
Właśnie kończę chorobę i mam dylemat odnośnie smarowania wykwitów (smaruje kremem Hasco Vir Pro).
Strupów mam już kilka na całym ciele, większość to płaskie różowe ślady (nowe ciało), a kilka to różowe dziury i to na czole i twarzy!!
Mam pytanie czy owe dziury smarować dalej czy lepiej aby się same goiły (chodzi o estetykę) i to samo odnośnie "płaskich różowych pozostałości).
Wydaje mi się, żeby nie smarować bo wysusza to bardzo, a bez smarowania samo ładnie się zrośnie..Czy tak???Co robić????

Opis leczenia i maści:
Leczenie: Heviran 800 mg 4 x dziennie oraz krem Hasco Vir PRO (aciclovirum). Ten sam skłądnik co tabletek.
Leczenie zlecił: lek.spec. dermatolog-wenerolog.
Ja ze swędzeniem sobie poradziłem: Aleric (Loratadinum 10 mg) 1 tabl/24 h. Wziąłem 2/48 h i swędzenie jest delikatne, więc już nie biorę.
Dziś 6 dzień choroby- wszędzie strupy (najwięcej na twarzy i plecach).
Brak gorączki i swędzenia. W ogóle nie drapę.

Proszę o pilne odpowiedzi!!

med
Gość
Wysłany: 2009-08-03, 19:47   

zalecam dokończyć leczenie zgodnie z zaleceniami lekarza,a następnie blizny jakie pozostawiła ospa smarować 3razy dziennie contratubex'em-na receptę.Jest to dość drogi lek na blizny,ale naprawdę skuteczny.W zależności od głębokości blizn znikają one od ok.1mies do 3mies.Naprawdę warto!!!!!!!!!!

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach