Poprzedni temat «» Następny temat
POMOCY !!!!
Autor Wiadomość
wioleta24
wiokam3

Wysłany: 2010-01-02, 19:10   POMOCY !!!!

Witam mam pytanie , może zaczne od początku , sprawa nie dotyczy się mojej osoby a męzczyzny w wieku 41 lat nigdy nie chorował. Półtora roku temu zdiagnozowano u niego bakterie chlamydię trachomatis leczenie było bez skutkowe paroma antybiotykami , oprócz tego nadciśnienie ze względu na wagę 140 kg i alergia: katar zapalenie spojówki i swedzenie skóry od kilku nastu lat. Od 3 miesięcy pojawiły sie powiększone węzły chłonne pachwiny i pachy na poczatku bolesne teraz bez bolesne ruchome nie tworzące pakietów bez widocznych zmian naskórnych i szarawa cera ze względu na mejsce przebywania nie jest wstanie zrobic dogłebnych badan, robiony był tylko test wymazowy na chlamydję ( sam pobierał wymaz) nie wiem na ile wiarygodne badnanie i morfologia gdzie wszystjkie wyniki były w normie Ob 5, badanie na obecność wirusa HIV ujemne, warto równiez zaznaczyć ze przez 3 m-ce zarzywał anabolik Stanazol 50 mg dziennie, miej wiecej od tego czasu zaczeły być powiększone węzły chłonne, Waga ciała spadła o 30 kg ale po diecie i programie ćwiczeń. Poza powyższymi obiawami nic złego sie nie dzieje , nie ma kaszlu ani nocnych potów apetyt dopisuje oprócz tego duża sprawność fizyczna 2 godzinny dziennie biega, ciśnienie po schudnięciu spadło i jest w normie, Jakie mogą być przyczyny powiększonych węzłów, czy moga budzić obawy onkologiczne i jakie ewentualnie badania trzeba zrobić, czy węzły mogą byc powiekszone od chlamydi i Stanazolu?? Proszę o pomoc!!!

marcin
Gość
Wysłany: 2010-01-02, 21:21   ciężkie pytania

pytania ciężkie, tyle, że węzły mogą być powiększone od wszytskiego, czasem mucha cię ugryczie i już infekacja może być i powiększenie.
Tak więc i wszytskie przypadki się kwalifikują, wymienione jak i setki innych.
W onkologii też obiaw jak wiadomo standardowy, tyle, że żaden to drogowskaz, skoro przyczyn sa setki.

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach