Poprzedni temat «» Następny temat
Tabletki Powiekszajace Biust
Autor Wiadomość
mike
Gość
Wysłany: 2009-08-03, 11:05   Tabletki Powiekszajace Biust

Witam,
mam pytanie.
Przy wielu (albo i wszystkich) tabletkach PB. pisze, ze dziewczyny w okresie dojrzewania nie powinny ich zazywac.
Wiec ja sie chce spytac jakie skutki moze przyniesc zazywanie takich tabletek dla dziewczyny, ktora jest w okresie dojrzewania ??

baj
Gość
Wysłany: 2009-08-03, 11:06   

Tak, uważa się, że w okresie dojrzewania, czyli ogólnie od 10 do nawet 21 roku życia (jest on podzielony na trzy fazy) nie powinno się używać takich specyfików. Organizm się dopiero kształtuje i nie ma jeszcze równowagi hormonalnej, która pojawi się później. Predyspozycja do dużych lub małych piersi, jest uwarunkowana genetycznie, więc dużego wpływu nie mamy na to. Ingerencja w organizm np. poprzez kurację hormonalną może być przyczyną nieprawidłowego rozwoju, w tym rozwoju piersi. Napisz jaki mają skład Twoje tabletki.
Jeśli mogę Ci jakoś doradzić, to powinnaś pomyśleć o innym sposobie zatuszowania swoich (Twoim zdaniem) niedoskonałości. Wielkość piersi zależy m.in. od stanu nawodnienia organizmu i poziomu hormonów tj. estrogen, prolaktyna. Pij więcej, prawidłowo się odżywiaj, spróbuj wzmocnić mięśnie podtrzymujące biust. Wierz mi, że gdyby były tabletki powiększające biust to chirurdzy nie mieliby, co robić.

ulik
Gość
Wysłany: 2010-03-10, 11:05   macrolane

Teraz są rożne metody nieinwazyjne jak Macrolane, dzięki któremu można wymodelować sobie biust w dziale bez skalpela, najlepiej udać się na konsultacje do chirurga plastycznego, który indywidualnie dobiera sposób w jaki można powiększyć sobie biust.

alaluna

Wysłany: 2010-03-11, 18:34   

Zgadzam się w przypadku młodego wieku raczej któraś właśnie z metod nieinwazyjnych, może być i wspomniane Macrolane i np przeszczep własnej tkanki tłuszczowej którego atutem jest to że materiał jest biologiczny, własny więc nie ma jakichś niepożądanych reakcji, a dodatkowo wchłania się więc w razie potrzeby albo można ponawiać zabieg albo po prostu zaprzestać.

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach