Poprzedni temat «» Następny temat
mały penis [?]
Autor Wiadomość
Artur
Gość
Wysłany: |31 Lip 2009|, 2009 19:17   mały penis [?]

Witam.
Mam 19 lat, wg mnie dojrzewanie zakończyło się u mnie jednak mój penis nie urósł na tyle na ile powinien (nie ma co kłamać, jest malutki), jest tu może jakiś lekarz który wie czy przy pomocy jakichkolwiek rzeczy mogę zrobić aby zmienił rozmiar? Słyszałem o sterydach, skutek uboczny metanabolu to nagły i mocny przyrost gruczołów krokowych ale ktoś wie czy na pewno? Również branie dodatkowego testosteronu może coś pomóc? Proszę o odpowiedź lekarza, pozdrawiam.
Odpowiedź z Cytatem

ron
Gość
Wysłany: |31 Lip 2009|, 2009 19:32   

Penis mężczyzn po 18 roku życia powinien miec wielkośc między 11 - 16 cm we wzwodzie. Zdarza sie ze jest on poniżej lub powyzej tych wartości. Wiele zależy od cech genetycznych jakie odziedziczylismy po naszych rodzicach. Jeśli nie masz zaburzeń hormonalnych(owłosienie pod pachami i łonowe jest odpowiednie co do wieku i płci, a objętośc jąder tez jest wlaściwa - bada to lekarz endokrynolog) to oznaczaloby, że taka Twoja uroda i taki poprostu się urodzileś. Jesli stanowi to duży problem, to warto może wybra się do seksuloga lub psychologa.

Środków na wydłuzenie prącia jako takich nie ma, a czasami jest to skutek uboczny pewnych leków. Pytanie tylko czy warto ryzykowac zdrowie dla nie pewnego dzialania leków.??? Możliwe, że mógłby tu zdziałac cos chirurg plastyczny, ale to tez dosc watpliwe i bardzo drogie...

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach